mandag den 22. januar 2007

Januar hilsen



Kære venner!

Atter er der sket en udskiftning af suppefremstillere, specialskoleassistenter, penselførere, besøgsvenner, joffihusinvånere, fyrrenålsbortfejere, turparticipanter og ikke mindst tjenere i Guds riges arbejde i Jerusalem.

I løbet af den sidste måneds tid er 8 nye volontører ankommet og er kommet i gang med at bo i Jerusalem, opdage byen, og er begyndt i arbejdet. De er en blandet skare på mere end en måde. De repræsenterer hele tre mere eller mindre selvstændige lande, nemlig Danmark, Norge og Færøerne. Det giver lidt sprogvanskeligheder en gang imellem, som dog kan løses med et par engelske eller hebraiske gloser.

Nogle af volontørerne valgte at komme til Israel før jul og var derfor med til at fejre Frelserens fødselsdag her i julens land sammen med dem med M. Vi spiste desuden flæskesteg (tak til Lars Jepsen for transporten) og var ude ved Ramat Rachel og se ud over Betlehems marker, hvor stjernen lyste for 2000 år siden. – Tak for julehilsener fra de af jer, der tænkte på det! Det er noget, der varmer i en kold vinter.

I joffihuset er den største forandring nok, at Line jævnligt må spænde bæltet ud, for en gang til april at skulle spænde det ind igen meget pludseligt. Med andre ord, så venter Tikva på en lillebror. Omstændigheden har givet Line mange sygedage, så bed gerne for, at resten af forløbet går, som det skal.

For tiden arbejder vi hos en dame på 59, der kom til Israel fra Marokko for 30 år siden. Hun har lige som så mange af de andre, vi møder, ikke haft et let liv. Hun blev giftet bort som 14-årig til en 17 år ældre mand. Han døde for 7 år siden. Hun fortalte mig, at det var imod hendes vilje, at de blev gift, men hun havde ikke noget at skulle have sagt. I begyndelse var det svært for hende, men senere var det et ok ægteskab. Manden var dog syg og arbejdede ikke, eller næsten ikke, og derfor har hun ingen pension udover en folkepension på et par tusinde NIS om måneden. Hun er meget taknemmelig for vores hjælp. Ellers besvarer Claus vist stadig diverse spørgsmål og jeg forsøger med udholdenhed at gøre "Langt oppe bag Norges kyster" til en slagsang!

Snart tager vi hul på forårets ture, som begynder med et besøg på discipelskolen og ture i omegnen af Tiberias. Senere skal vi have luftet nogle jeeps i ørkenen.

Selvom der er kommet nye volontører, betyder det ikke, at I "gamle" volontører er glemt, og for at peppe lidt op på denne hilsen har jeg valgt at lade bl.a. volontørerne fra efteråret 2006 pynte op her og der.

Tak for forbøn!

Bed om Jerusalems fred!!

Hilsen Ruben

4 kommentarer:

Martin Kaas sagde ...

Fedt at det går godt.
Hvis i vil se hvordan tinge ser ud fra oven eller vil vise os andre jeres billeder, kan man bruge denne side.
Jeg har allerede lagt et par billeder op.
http://www.panoramio.com/map/
#lt=31.751854&ln=35.219078&z=2&k=1&a=1

astridwagner sagde ...

Shalom! Joffi joffi med den blog, og taenk -jeg har lige bevist, at det ogsaa ka' la' sig goere for piger at create deres egen blog!! Jamen hvor joffi!!
Vi er mange 'eks'-israelere, der har et MEGET stort hjerte for alt hvad der foregaar i Israel -specielt i Ordet og Israels daily work:) Ligenu er jeg selv i Israel med mit LMH-hold, og vi skal paa Massada, derefter dyppes in the Dead Sea og creme de la creme blir' JERUSALEM!! Vi kommer ind og besoeger jer i Joffi-huset, hvilket jeg personligt glaeder mig MEGET til:)
So, see you then!!
Gud velsigne jer paa alle maader!
Knus fra jeres soester i Herren Astrid

Louise Jensen sagde ...

Tillykke med månedsdagen for jeres seneste indlæg på bloggen!!:-) Må vi ikke nok snart høre lidt om hvad der foregår inden- og udenfor Joffihusets mure??

Anonym sagde ...

Joffi Mr. Ruben!
Sikke en fin blog I har fået jer her, synes dog ikke der sker meget her, men det må vel være fordi I har så travlt :)
Nå, men ville bare lige sige hej og fortælle jer alle der nede, at jeg glæde mig helt fantastisk meget til at møde jer alle for første eller anden gang :)
Guds fred!